Kapıdağ'ı yaşayan ahır

Kapıdağ

Aşağıyapıcı'da faaliyet gösteren Kartal Atlar çiftliği, yabancı konukların vazgeçilmezi oldu.

Cem Malatacık, kendi özgürlükçü kimliğini Kapıdağ’ın bakir ormanları ile özdeştirip, günümüzde geçmişi özleyen yabancı konuklarını bir asır gerilere götüren adam.

Kim bu Cem Malatacık;  Modern dünyanın sanal yapısından uzaklaşıp, vahşi ormanların kendine özgü doğası ile bütünleşme noktasında önce liman kampı, ardından Kirazlı manastırı ve şimdide Aşağı Yapıcı Esentepe’de 12/365 gün yerli yabancı konuklarına binicilik dersi veren bir çılgın.

Cem Malatacık, macera olsun diye baktığı atların, kendisine meslek olması zaman ve şartların getirdiği realite olmuş. Genç adam yaşam tarzını ortam ve atmosfere göre uyarlaması, yaşadığı coğrafyayı çok iyi tanıması, bir süre sonra bu işin hobi olmaktan çıkıp yaşam biçimi olmasına neden olmuş.

Ailesi ile birlikte yarı vahşi, yarı neo klasik yaşamın odak noktasında bir birini takip eden atlı dağ safarileri zamanla rutin bir programa dönüşmüş.

EAGLE HORSES RANCH (Kartal Atlar Ahırı) çok geçmeden yabancı konukların ilgi alanındaki yerini almış.

Aşağıyapıcı’da süre gelen konuşlanma kolay olmamış, Cem Malatacık, eşi ve oğlu ile yeniden yapılanma projelerini hayata geçirirken Teksas’ı andıran ahşap yapıları, ahırları, bahçe dizayn’ı, hatta bahçeye döşedikleri ağaç gövdesinden yapılmış parkeleri ile modern dünyanın içinde apayrı bir geçmiş yaratmış.

10 yataklı küçük apartlarında 12/ 365 gün binicilik dersi, dağ safarisi ve bahçelerinde kendi elleri ile yetiştirdikleri organik sebze sunumları yabancı konukların vazgeçilmezi olmuş.

Cem Malatacık’ın kendine özgü yaşam tarzı bugün sayısız yabancı konuğunun da vazgeçilmezi olmuş, Kartal ahırdaki at sayısı 1 den 19’a yükselmiş. Yaratıcılık noktasında kendi beyin fırtınası ile oluşan natürel görsellik bir merak, bir özlemden öte toplumsal yaşam biçimi, Binicilik dersleri ve Atlarla dağ safarileri spor olmaktan öte beyin ve fiziki rehabilitasyona dönüşmüş. Avrupa’nın vahşi betonlaşmasından kaçan bir çok kimse Aşağı Yapıcı’daki Kartal Atlar çiftliğinde yaşadığı rehabilitasyon sonrası hayata bakış açısı değişmiş.

EAGLE HORSES RANCH (Kartal Atlar Ahırı) 532 335 94 98 -501 208 57 97

 

 



yaşar karataş
17.07.2014 23:05:55
Helal olsun,yaratıcı bir insan,yaratıcı girişimcilik ve ülke tanıtımında bir çığır, doğal yaşam için de bir örnek. Tekrar kutluyorum yaratıcı ve özgürlüğüne düşkün insan. örnek insan. yolun açık ve örnek olsun. inşallah kıymetin bilinir örnek olursun.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı